Zo haal je het beste uit je zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een populaire manier om te bezuinigen op de energierekening en het milieu te steunen. Maar dat werkt alleen als je ze op de juiste manier gebruikt. Lees verder en ontdek hoe je het beste uit je zonnepanelen kan halen. 

De positie van je zonnepanelen

Wanneer je zonnepanelen hebt wil je daar het liefst zoveel mogelijk energie uithalen. Er is een manier waarop je dat kunt doen. En dat is door van tevoren goed te kijken naar de plaats en positie van de zonnepanelen. Er zijn een aantal manieren waarop je de juiste positie kunt vinden. Namelijk door jezelf de volgende vragen te stellen: 

  • Heb ik hier last van schaduwen? Wanneer je een plaatst, gaat kiezen is het goed om stil te staan bij mogelijke schaduwen. Wil je de zonnepanelen op het dak plaatsen, doe dit dan alleen als er geen grote bomen om je woning staan. 
  • Welke kant is zuid? Je zult niet altijd je zonnepanelen zuid kunnen plaatsen, maar waar dit wel kan wordt het aangeraden. Wanneer je zonnepanelen richting het zuiden plaatst kun je er namelijk het meeste uit halen. 
  • Hoe scheef moeten de panelen staan? Het gaat hierbij over de hellingshoek. Een hellingshoek van 20 graden is hierbij de beste keuze. Wanneer de panelen op 20 graden staan, richting het zuiden en uit de schaduw zijn geplaatst win je 100% van de energie. 

Het beste uit zonnepanelen met deze tips

Denk aan de toekomst. Bij het uitkiezen van de zonnepanelen is het goed om na te denken over de toekomst. Blijft het aantal mensen in huis hetzelfde, ben je van plan meer of minder elektriciteit te gebruiken, etc. Kies de juiste panelen. Wanneer je alles op een rijtje hebt komt natuurlijk de belangrijke keuze: welke panelen passen het beste bij jouw woning en jouw energieverbruik. Je kunt hiervoor een specialist om advies vragen. Ga voor een erkende vakman. Wanneer je een specialist om advies vraagt, is het goed om voor een erkende vakman te kiezen. Zo weet je zeker dat alles gaat zo als het zou moeten gaan. Geen jaarlijks onderhoud. Wanneer je zonnepanelen aanschaft, is het goed om te weten dat deze niet elk jaar onderhoud nodig hebben. Dit scheelt je veel geld. Thuisbatterij. Wanneer je veel zonne-energie opwekt, maar je gebruikt niet alles, kun je dit op laten slaan is een zogenaamde thuisbatterij. 
Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top