Zakelijk een laadpaal aanvragen? Met deze adviezen doe je het goed en goedkoop

Ben je ondernemer? En wil je zakelijk een laadpaal aanvragen? Als ondernemer is het belangrijk om in te zetten op duurzaamheid en een groenere toekomst. Een steeds populairder wordende manier om duurzaamheid te promoten is door het plaatsen van een laadpaal voor elektrische voertuigen op jouw bedrijfsterrein. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook zorgen voor meer klanten en een positief imago van jouw bedrijf. In deze blog geven wij jou 5 tips voor als je een laadpaal wilt laten plaatsen.

Doe de nodige onderzoek

Voordat je een laadpaal gaat laten plaatsen, is het belangrijk om je goed te informeren over de verschillende mogelijkheden. Er zijn diverse aanbieders en verschillende soorten laadpalen met elk hun eigen voor- en nadelen. Denk bijvoorbeeld aan een laadpaal met één aansluiting of een paal met meerdere aansluitingen. Ook is het belangrijk om te kijken naar de tarieven die in rekening worden gebracht en welke diensten de aanbieder biedt. Informeer dus goed en kies het juiste model en een goede aanbieder voor jouw bedrijf.

Controleer de locatie

Bepaal goed waar je de laadpaal wilt laten plaatsen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de laadpaal makkelijk toegankelijk is voor de gebruikers van de laadpaal. Denk hierbij aan parkeerplaatsen die dicht bij de laadpaal zijn gelegen. Ook moet de locatie veilig zijn en bijvoorbeeld niet te dicht bij een ingang van het pand of op een plek waar veel vrachtverkeer rijdt.

Regel de benodigde vergunningen

Voordat je de laadpaal kunt laten plaatsen, is het vaak nodig om de benodigde vergunningen te regelen. Het kan zijn dat er specifieke regels gelden voor de plaatsing van de laadpaal op jouw bedrijfsterrein. Daarnaast bestaan er landelijke en/of gemeentelijke subsidies voor de aanleg van laadpalen. Het is dus verstandig om bij de gemeente informeren over de regelgeving en de mogelijkheden.

Investeer in goede communicatie

Zorg dat de aanwezigheid van de laadpaal wordt gecommuniceerd naar jouw klanten en medewerkers. Plaats duidelijke borden en vermeld de aanwezigheid van de laadpaal op de website van het bedrijf. Zo weten klanten en medewerkers waar zij terecht kunnen om hun voertuig op te laden en zorg je voor meer bekendheid van jouw bedrijf als duurzame onderneming.

Hou de baat bij de last

Natuurlijk kost de plaatsing van een laadpaal geld en tijd. Maar het is belangrijk om te beseffen dat een laadpaal voor elektrische voertuigen ook financiële voordelen kan opleveren. Zo kan het zorgen voor extra klanten en voor een positief imago van jouw bedrijf. Ook is er vaak een mogelijkheid om een vergoeding te vragen voor het stroomgebruik en kun je besparen op kosten voor brandstofvergoedingen.

Samenvatting 

Het is duidelijk dat het plaatsen van een laadpaal voor elektrische voertuigen tal van voordelen biedt. Door een goede voorbereiding en aanpak kun je profiteren van deze voordelen en bijdragen aan een duurzame toekomst voor jouw bedrijf. Met deze vijf tips weet je waar je op dient te letten en hoe je de laadpaal het beste kunt laten plaatsen, onderhouden en promoten. Dus wat houdt je nog tegen? Investeer in duurzaamheid en kies voor een laadpaal op jouw bedrijfsterrein.

Bron: Orangecharging.com

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top