Waarom kies jij voor duurzaam hondenvoer?

Duurzaam hondenvoer, bestaat dat tegenwoordig ook al? Jazeker! En dat is hard nodig ook. Hondenvoer is over het algemeen een product wat totaal niet duurzaam is, en men is zich hier weinig bewust van. Waarom hondenvoer niet duurzaam is, en waarom jij dus kiest voor hondenvoer wat wél duurzaam is, lees je in deze blog.

Vlees of vega?

De vegetarische beweging van de afgelopen jaren trekt zich door naar de hondenvoeding industrie. Veel hondenvoer bevat varkens- of kippenvlees, waardoor het voer een hoog eiwitgehalte kent. Honden hebben per slot van rekening veel eiwitten nodig, dus wat is hier mis mee hoor ik je denken? Bij de productie van hondenvoer met varkens- of kippenvlees komt heel veel Co2 vrij. In plaats van hondenvoer met varkens- of kippenvlees kun je kiezen voor hondenvoer met insecteneiwit. Dit hondenvoer is ontwikkeld op basis van insecten eiwitten, wat ook een super goede bron van eiwitten is. 

Insecten eiwitten als eiwitbron

Insecteneiwit in hondenvoer is super gezond en duurzaam. Voor de productie van insecteneiwit is er namelijk veel minder water en grond nodig ten opzichte van varkens- of kippen eiwit. Met minder voedsel kunnen de insectenlarven bovendien dezelfde voedingswaarde bereiken als dierlijk eiwit. 

Gekweekt op reststromen

Insectenlarven bij hondenvoer merken zoals Grubs worden bovendien gekweekt op plantaardige reststromen uit de voedselindustrie. Hiermee wordt dus ook nog eens voedselverspilling tegengegaan! Voor insectenlarven maakt het namelijk niet uit wat voor voeding zij krijgen, die lusten alles. Het eiwit van insectenlarven wordt vervolgens omgezet in heerlijke duurzame hondenbrokken war jouw viervoeter ongetwijfeld van zal smullen. 

Goed voor de gezondheid van je hond

Duurzaam hondenvoer is niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens super goed voor je hond. Duurzaam hondenvoer bestaat vaak uit meer pure ingrediënten, en er zijn vaak weinig vulmiddelen gebruikt. Bij Grubs hondenvoer bestaat het voer voornamelijk uit insecteneiwit, en andere super gezonde toevoegingen zoals verschillende fruit, groenten en kruiden. Daarnaast zijn er verschillende vitaminen aan toegevoegd, waardoor je hond absoluut niks tekort zal komen. 

Vaak ook hypoallergeen

Duurzaam hondenvoer zoals het voer van Grubs is ook nog eens hypoallergeen. Dat komt doordat veel voedselallergieën bij honden veroorzaakt worden door dierlijk eiwit. Insecteneiwit is een vorm van eiwit waar honden over het algemeen niet allergisch voor zijn. Ook nog eens een goede oplossing voor deze vormen van allergie dus. Een voedselallergie kan hele vervelende klachten geven bij honden, zoals jeuk of verminderde eetlust. Hypoallergeen hondenvoer zal bijdragen aan het verminderen van deze klachten, en ze waarschijnlijk ook helemaal wegnemen als je zorgt dat je hond niet meer in aanraking komt met dierlijk eiwit van bijvoorbeeld kippen of varkens. Hypoallergeen hondenvoer is bovendien zeer licht verteerbaar waardoor ook eventueel maag- en darmklachten weg zullen gaan. Iedere hond kan dit voedsel verwerken, en dat komt doordat er geen granen als vulmiddel gebruikt zijn. Vaak worden granen gebruikt als vulmiddel in hondenvoer doordat het goedkoop en vullende middelen zijn. Echter maakt dit veel hondenvoer moeilijk verteerbaar omdat granen over het algemeen wat moeilijker verteerbaar zijn voor honden. Honden hebben namelijk helemaal geen granen nodig voor een goede voeding.

Wanneer kies je nu voor duurzaam hondenvoer?

Wanneer kan je nu het beste kiezen voor duurzaam hondenvoer? Als jij je zorgen maakt om ons milieu en klimaat, en je zelf al je steentje bijdraagt op verschillende manieren, maar graag nog meer wil bijdragen, kies dan voor duurzaam hondenvoer. Daarnaast kan duurzaam hondenvoer dus ook een oplossing zijn als jouw hond last heeft van allergieën voor dierlijk eiwit. Door de insecten eiwitten in duurzaam hondenvoer zal jouw hond geen last meer hebben van deze vervelende allergieën. Daarnaast is duurzaam hondenvoer licht verteerbaar, waardoor ook honden met maag- en darmklachten baat zullen hebben bij dit hondenvoer. Voldoende redenen dus om te kiezen voor duurzaam en hypoallergeen hondenvoer.

Benieuwd geworden?

Ben jij benieuwd geworden naar duurzaam hondenvoer na het lezen van deze blog? Dat snappen wij! Je kan bij merken zoals Grubs een proefzak duurzaam hondenvoer bestellen, waardoor je jouw hond eerst even kan laten proeven van dit heerlijke gezonde voer. Als het bevalt bestel je eenvoudig een grotere zak, of neem je zelfs een abonnement af, waardoor jij altijd op tijd je hondenvoer in huis hebt en jouw hond nooit meer ander voer hoeft te eten!

Posts created 39

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top