Waarom een showroom keuken kopen?

Je gaat winkelen voor een nieuwe keuken en je bekijkt alle mogelijkheden die je hebt. De kans is ook groot dat je een paar winkels bezoekt, zodat je de keukens die je op het oog hebt in levende lijve kunt zien. Er is ook een grote kans aanwezig dat een verkoper of adviseur je een showroom keuken aanbiedt, maar is een showroom keuken kopen ook interessant? De meeste mensen krijgen jeuk van het woord ‘showroom’, maar feitelijk kun je er flink wat voordeel mee doen. In onze blog vertellen we er meer over.

Kwaliteit voor een zacht prijsje

Goedkope keukens zijn doorgaans kwalitatief ook minder goed. De materialen die zijn gebruikt zijn doorgaans minder duurzaam en de inbouwapparatuur is van B-merken. Bij een showroomkeuken krijg je altijd topkwaliteit voor een zacht prijsje. Een showroom keuken kopen is zo goedkoop, omdat de keuken uit het assortiment gaat en in de showroom plaats moet maken voor een nieuw model. De winkel heeft er dus ook baat bij dat de keuken zo snel mogelijk wordt verkocht en uit de showroom verdwijnt.

Showroom keuken kopen en binnen enkele weken koken

Een groot voordeel is dan ook dat een showroomkeuken binnen enkele weken bij je thuis wordt afgeleverd en geplaatst. Terwijl de levertijd van een nieuwe keuken wel 6 tot 12 weken kan duren. De snelle levertijd is een groot voordeel van een showroom keuken kopen. De levertijd is nog steeds enkele weken, want er moet wel plek zijn om de keuken te demonteren, te bezorgen en bij je thuis weer op te bouwen. Soms duurt het ook langer als er bepaalde aanpassingen aan de keuken nodig zijn.

Een showroomkeuken kun je laten aanpassen

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar het feit dat een showroomkeuken kan worden aangepast. Tijdens een showroom keuken kopen kun je met de adviseur bespreken welke mogelijkheden er zijn en hoe de keuken in jouw huis moet worden gemonteerd. Normaliter is het zo dat je wel de keuken krijgt die je in de showroom ziet staan, maar wel met de nodige aanpassingen, zodat die ook perfect past. Je kunt ook kiezen voor andere inbouwapparaten, mocht je de apparaten die je in de showroom ziet staan niet willen gebruiken.

In één keer klaar met een showroom keuken kopen

Een groot voordeel van een showroom keuken kopen is dat je ook in één keer klaar bent. De keuken is helemaal compleet en wordt dus ook compleet geleverd. Natuurlijk ben je misschien wat tijd kwijt aan het bespreken welke aanpassingen er nodig zijn, maar je hoeft niet uitgebreid te discussiëren en te onderhandelen over bepaalde onderdelen en materialen die worden gebruikt. Bij een showroomkeuken is het namelijk zo dat “what you see, is what you get”. 

Tip: onderhandel over de prijs

Nu denk je dat je bij een showroom keuken kopen al een zeer scherpe deal te pakken hebt en dat er geen ruimte is om over de prijs te praten. Maar niets is minder waar. Wees je ervan bewust dat de winkel zo snel mogelijk afscheid wil nemen van de keuken, dat ze er dan ook vrijwel alles aan doen om dat voor elkaar te boksen. Dus vraag gewoon om korting. Dat is heel normaal in de keukenbranche. Zelfs als je een showroomkeuken aanschaft.

Posts created 39

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top