Waar komt de Russian Imperial stout vandaan?

Wanneer we het hebben over een speciaal biertje die echt speciaal is, dan komen we al snel uit op de RIS, ook wel de Russian Imperial Stout genoemd. Dit biertje kenmerkt zich door de specifieke geur en ook vooral smaak. De oorsprong van dit biertje vinden we logischerwijs, zoals je ook aan de naam waarschijnlijk wel kunt zien uit Rusland. Dit is dus ook precies het land waar dit biertje voor het eerst is gebrouwen. Enkele tientallen jaren later werd het biertje ook geëxporteerd naar andere landen over de gehele wereld. Niet voor niets staat dit biertje bij veel bierlokalen prominent op de kaart en is het een graag gedronken biertje. Wil jij nu zelf je biertje brouwen, let dan goed op!

Je eigen Russian Imperial Stout brouwen

Je eigen bier brouwen is natuurlijk het allerleukste wat er is. Zo kun je niet alleen helemaal zelf bepalen welke smaak of het krijgt, maar kun je ook tijdens een verjaardag gedurende de hele avond je eigen biertje schenken. Uiteraard heb je dan aan een starterpakket niet voldoende, maar met een brouwketel van Brew Monk komt je al een heel eind. Met zo’n brouwketel kun je namelijk tot wel 60 liter bier brouwen, dit is genoeg voor maar liefst 150-170 flesjes bier. Kortom, voldoende voor een gemiddelde verjaardag. Vooral wanneer je ervoor kiest om een wat zwaarder biertje te brouwen, die meer dan de gemiddelde 5 procent alcohol bevat.

Organiseer een bierproeverij

Wat is er nu leuker dan een bierproeverij bij jezelf te organiseren met allemaal zelf gebrouwen biertjes. Vooral wanneer je met een groep vrienden bent, is het natuurlijk super leuk dat de één een Russian Imperial Stout brouwt, terwijl een ander een IPA brouwt. Kortom, wil jij een gezellig en vooral originele avond, dan is een bierproeverij thuis natuurlijk de perfecte manier. Het enige waar je wel rekening mee moet houden, is dat je bier natuurlijk wel even de tijd nodig heeft om volledig klaar te zijn. Een gemiddeld brouwproces neemt ongeveer zo’n 2 tot 4 weken in beslag. Niet heel erg, maar wel goed om je achterhoofd te houden tijdens het plannen van een datum. Het zou immers zonde zijn, dat wanneer je een datum hebt geprikt, uiteindelijk blijkt dat je bier nog niet klaar is. Je kunt dan wel kiezen voor een alternatief uit de winkel, maar het liefst serveer je natuurlijk je eigen biertje.

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top