Upcycle je fotolijst 50×70 met deze creatieve gids

Een fotolijst is de perfecte manier om je favoriete herinneringen en momenten tentoon te stellen. Maar wat doe je met een fotolijst als je deze niet meer gebruikt? Weggooien is zonde natuurlijk. Gelukkig zijn er eindeloos veel manieren om je fotolijsten te gebruiken als je geen leuke foto hebt om erin te doen! Persoonlijk gebruik ik vooral fotolijsten van 50×70 cm omdat deze enorm veelzijdig zijn, dus hier een blog met wat van mijn favoriete creatieve werkjes die ik met deze grote fotolijst gemaakt heb. 

Waarom fotolijst 50×70

Vaak krijg ik de vraag waarom ik voorkeur geef aan een fotolijst 50×70, de reden hiervoor is dat deze maat ongelooflijk veelzijdig is. Je kunt het voor heel veel verschillende dingen gebruiken, en je kunt er heel creatief mee zijn. Maar niet iedereen is het hiermee eens natuurlijk, de maat fotolijst die je het beste kan gebruiken is ook erg afhankelijk van wat je ermee wil doen en wat je hebt liggen!

Wat heb ik allemaal gemaakt met een fotolijst 50×70

Deze blog zou niet zoveel waard zijn als ik allemaal werkjes uit zou leggen die ik zelf nog niet geprobeerd had. Vandaar dat ik hier mijn favoriete werkjes uitleg. Deze heb ik dus gemaakt met een fotolijst 50×70, maar in principe kunnen deze leuke knutselwerkjes gedaan worden met elk formaat!

Herinneringsbord

Dit is een geweldige manier om al je favoriete herinneringen op één plek te laten zien. Alles wat je nodig hebt is wat stof, lijm en je fotolijst. Knip de stof op maat, lijm hem vast en plak vervolgens al je favoriete foto’s, aandenkens en souvenirs erop.

Prikbord/schrijfbord

Dit is een geweldige manier om te communiceren met familieleden of huisgenoten. Schrijf berichten of herinneringen op mooi papier of materiaal en klem ze met wasknijpers op het frame. 

Een droog uitwisbaar bord is altijd handig om in huis te hebben. Je kunt het gebruiken om boodschappenlijstjes op te schrijven, of om boodschappen voor familieleden achter te laten. Het enige wat je nodig hebt is een vel doorzichtig acryl, dat je op maat kunt snijden en vervolgens kunt vastlijmen. En dan schrijven maar!

Polaroid Frame

Dit is echt een leuke manier om je favoriete Polaroids te laten zien. Alles wat je nodig hebt is wat washi tape en je fotolijstje. Plak de Polaroids in het frame en hang het dan op! Washi tape is ideaal omdat het geen lijmresten achterlaat op het glas, je kan dan zelfs in het fotolijstje een papiertje doen met een leuk patroon om als achtergrond te gebruiken.

Dat waren mijn favoriete manieren om een fotolijst 50×70 te gebruiken, maar dit kan natuurlijk met elk formaat fotolijst. Ik hoop dat dit je wat inspiratie geeft over wat je kunt doen met je eigen fotolijstjes. Op deze manier kun je creatief én duurzaam bezig zijn!

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top