Mooie dronevideo laten maken? Dit zijn de voor- en nadelen!

Mooie dronevideo laten maken? Dit zijn de voor- en nadelen!

Zit je er wel eens over na te denken om een drone video laten maken van jouw organisatie, stichting of bedrijf? Maar lukt het maar niet om de knoop door te hakken. Niet getreurd, want in dit artikel gaan we je een aantal handige tips geven. Zo tref je hieronder de voornaamste voor- en nadelen. 

Drone video laten maken – de voordelen

Een groot voordeel van drone video’s is dat ze super populair zijn. Het overgrote deel van de mensen vindt het helemaal geweldig om dingen van een ander perspectief waar te nemen. Een ander heel groot voordeel is dat mensen luie wezens zijn. Dit klinkt misschien als iets negatiefs, maar wat we hiermee bedoelen te zeggen is dat ze liever naar een toffe video kijken, dan dat ze zich moeten verdiepen in teksten of urenlang naar iemands ‘gezeur’ moeten luisteren. Mensen zijn gewoon gemak dieren en daarom werken video’s uitstekend. Laat ze maar in de stoel zitten, bakje popcorn erbij en kijken maar! En door gebruik te maken van een drone video onderscheid je jezelf bovendien ten opzichte van de concurrentie. 

Drone video laten maken – de nadelen

Het voornaamste nadeel van een drone video laten maken is het prijspaartje. Eerlijk is eerlijk; meestal is het niet goedkoop. Dit komt doordat drones vrij duur zijn en er simpelweg veel werk zit in het creëren van een mooie drone video. Denk bijvoorbeeld aan het maken van het script, de muziekkeuze en de nabewerking. Maargoed, daar krijg je uiteindelijk natuurlijk wel iets voor terug! Wat we je in ieder geval mee willen geven is dat het een slim idee kan zijn om bij verschillende bedrijven offertes op te vragen, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Zo kun je ook nog enigszins onderhandelen en weet je wat een gangbare prijs is. 

Waarom een video als je ook gebruik kunt maken van foto’s?

Om te besparen op de kosten, kun je er eventueel ook voor kiezen om gebruik te maken van drone fotografie. Dit is over het algemeen veel goedkoper, maar een foto bereik je natuurlijk wel minder resultaat dan met een prachtige video. Dit komt doordat je met een video een heldere boodschap kunt toevoegen en emoties kunt triggeren. Dat kan met foto’s een stuk minder. 

Waar een drone video laten maken?

Google eens op ‘drone video laten maken’ en er zijn genoeg partijen die deze dienst aanbieden. Van grote productiebedrijven tot zzp’ers tot; het aanbod is enorm. Uiteindelijk geven de factoren ‘gevoel’ en ‘prijs’ vaak de doorslag. Daarom is het slimvol om met meerdere bedrijven een oriënterend gesprek aan te gaan en vervolgens een weloverwegen keuze te maken. 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top