Hulp met energielabel checken? Label-UP

Het energielabel checken is een stap die je niet moet overslaan als je bewust en duurzaam wilt gaan wonen. Ga je verhuizen of ben je van plan een nieuw apparaat aan te schaffen, dan is het handig om het energielabel te controleren. Hiermee kom je te weten hoe energiezuinig je woning of het apparaat is. Voor woningen is deze info te vinden op websites waar je simpelweg je postcode en huisnummer invoert voor de details. Bij apparaten vind je dit label vaak op de verpakking of bij de specificaties online. Slim om hier op te letten dus. Daarbij vind je bij advertenties voor huur of koop huizen ook vaak info over het energielabel.

Waarom hebben energielabels invloed op de huizenprijs

Woningen met een gunstig energielabel (bijvoorbeeld A of B) zijn vaak beter geïsoleerd en hebben efficiëntere verwarmings- en koelsystemen, wat resulteert in lagere energiekosten voor de bewoner. Dit maakt dergelijke woningen aantrekkelijker voor potentiële kopers, omdat ze op de lange termijn kunnen besparen op energierekeningen. Daarnaast wordt de maatschappelijke nadruk op duurzaamheid en milieubewustzijn steeds groter, waardoor huizen met een beter energielabel ook als meer verantwoord worden gezien. Dit alles heeft invloed op de vraag naar deze woningen en kan daardoor de prijs opdrijven. 

Advies krijgen over jouw energielabel

Mocht je na het energielabel checken twijfels hebben of advies willen inwinnen, dan kun je een energieadviseur inschakelen. Deze professionals kunnen je precies vertellen hoe je jouw huis nog energiezuiniger maakt. Denk hierbij aan adviezen over isolatie, het plaatsen van dubbel glas of tips voor een zuinige verwarming. Met de juiste aanpassingen kun je je huidige energielabel verbeteren. Hiermee bespaar je op termijn niet alleen veel energie maar ook geld. Het is dus zeker de moeite waard om hier aandacht aan te besteden, zo heb je op lange termijn een duurzame keuze gemaakt.

Posts created 39

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top