Hoe constructie speelgoed de ontwikkeling van je kind beïnvloed

Hoe constructie speelgoed de ontwikkeling van je kind beïnvloed

Als het gaat om het kiezen van het juiste speelgoed voor je kind, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste is het vermogen van het soort speelgoed om te helpen bij de ontwikkeling van je kind. In deze blogpost bespreken we hoe constructie speelgoed kan helpen bij de grove en fijne motoriek van je kind.

Wat is constructie speelgoed

Constructiespeelgoed is een soort speelgoed waarmee kinderen dingen kunnen bouwen. Dit speelgoed kan worden gemaakt van verschillende materialen, waaronder plastic, metaal en hout. Ze worden vaak geleverd met een verscheidenheid aan stukken die in elkaar kunnen worden gezet om verschillende voorwerpen te maken.

Waarom is constructiespeelgoed goed voor de ontwikkeling? 

Bouwspeelgoed is goed voor de ontwikkeling omdat het kinderen in staat stelt hun grove en fijne motoriek te gebruiken. Grove motoriek is de vaardigheid waarmee kinderen hun grote spieren kunnen bewegen, zoals in hun armen en benen. De fijne motoriek is de vaardigheid waarmee kinderen hun kleine spieren kunnen gebruiken, zoals in hun vingers en handen. Bouwspeelgoed helpt deze beide vaardigheden te ontwikkelen.

Hoe helpt constructiespeelgoed bij de grove motoriek?

Bouwspeelgoed helpt met grove motoriek omdat kinderen hun grote spieren moeten gebruiken. Als kinderen bijvoorbeeld met blokken bouwen, moeten ze hun armen en benen gebruiken om de blokken te verplaatsen. Dit helpt kinderen kracht en coördinatie te ontwikkelen.

Hoe helpt constructiespeelgoed bij de fijne motoriek?

Bouwspeelgoed bevordert de fijne motoriek omdat kinderen er hun kleine spieren voor moeten gebruiken. Als kinderen bijvoorbeeld een schroevendraaier of een hamer gebruiken, moeten ze hun vingers en handen gebruiken om het gereedschap stevig vast te pakken. Dit helpt kinderen om behendigheid en precisie te ontwikkelen.

Hoe kies je het juiste constructie speelgoed

Wanneer je op zoek bent naar constructie speelgoed zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. 

  • De leeftijd van je kind: Bouwspeelgoed is geschikt voor kinderen van alle leeftijden, maar het soort speelgoed dat je kiest, hangt af van de leeftijd van je kind. Kies voor jongere kinderen constructie speelgoed dat gemaakt is van plastic en dat grote stukken heeft. Kies voor oudere kinderen constructie speelgoed dat gemaakt is van metaal of hout en dat kleinere stukken heeft.
  • De aanleg van je kind: Niet alle kinderen hebben hetzelfde vermogen als het gaat om motorische vaardigheden. Kies constructie speelgoed dat geschikt is voor de vaardigheden van jouw kind.
  • Het aantal stukken: Hoe meer stukken een stuk speelgoed heeft, hoe meer ingewikkeld het zal zijn. Kies een stuk speelgoed met het juiste aantal stukjes voor de vaardigheid van je kind.
  • Het soort voorwerp: Niet met al het constructiespeelgoed kunnen kinderen voorwerpen bouwen. Kies speelgoed waarmee je kind het soort voorwerpen kan bouwen waarin het geïnteresseerd is.

We hopen je met deze blog wat meer geleerd te hebben over constructie speelgoed. En wie weet, misschien krijgt je kind er extra interesse in en dan heb je altijd een hulpje met het in elkaar zetten van kasten en andere meubels later!

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top