Een Masai Mara safari ondernemen, een aanrader! 

Tijdens een vakantie in Kenia zal je al vrij snel kunnen concluderen dat er heel wat verschillende locaties en bezienswaardigheden bestaan die je absoluut niet over het hoofd mag zien. Eén van de zaken die je in dit land met zekerheid dient te ondernemen is een Masai Mara safari. Het gaat hierbij om een safari doorheen het bekende Masai Mara nationaal park. Dit is zonder twijfel het bekendste park van alle Keniaanse parken. Ben jij ook benieuwd om te ontdekken wat dit park nu in de praktijk precies zo interessant en vooral zo populair maakt? Dan kan de informatie die je terug kan vinden op deze pagina je daar zonder enige twijfel alles over vertellen wat je graag zou willen weten. 

Waarom kiezen voor een Masai Mara safari? 

Laat ons om te starten alvast even kijken naar de redenen waarom je er nu precies voor zou moeten kiezen om een Masai Mara safari te gaan ondernemen. Het moet in ieder geval gezegd dat Masai Mara een absoluut zeer bijzondere bestemming is. Je treft hier dan ook een indrukwekkende dierenpracht aan bestaande uit een gigantische populatie met miljoenen zebra’s en gnoes die elk jaar opnieuw een stevige tocht voor de boeg hebben. Het bijzonder uitgestrekte wildreservaat zorgt ervoor dat safariliefhebbers kunnen rekenen op een indrukwekkende ervaring die ze ongetwijfeld erg lang bij zal blijven. Dat is niet alleen het gevolg van de verscheidenheid aan dieren die je hier aantreft, ook het dramatische landschap draagt daar ongetwijfeld haar steentje aan bij. 

Wanneer kan je een dergelijke safari het best ondernemen? 

In het bijzonder vanaf de maand juni is het een aanrader om ervoor te kiezen om een Masai Mara safari te gaan ondernemen. Het is immers in deze maand dat grote kuddes de Masai Mara intrekken. Het aantal dieren dat zich in het park bevinden is dan op de top. Het spreekt voor zich dat er tijdens een bezoek aan het park rekening moet worden gehouden met de staat van het terrein. Omwille van deze reden spreekt het voor zich dat een safari doorgaans wordt ondernomen met speciale 4×4 voertuigen. Het hoeft niet gezegd dat dit alleen maar bijdraagt aan het avontuurlijke karakter dat je kan verwachten van een dergelijke trip. Ook dit is voor veel mensen zomaar een extra reden om ervoor te kiezen om een Masai Mara safari te gaan ondernemen… en dat is niet meer dan terecht.

Masai Mara Safari een absolute must tijdens je vakantie in Kenia

We moeten toegeven, Kenia heeft een dermate groot toeristisch aanbod ontwikkeld door de jaren heen dat er vandaag de dag vaak keuzes moeten worden gemaakt voor je vakantie in dit land. Wanneer je een keuze moet maken zal je ongetwijfeld ook een selectie willen maken van de verschillende nationale parken die verspreid over dit land zijn terug te vinden. Wanneer je dat doet kunnen we je eigenlijk alleen maar aanraden om een Masai Mara safari op de eerste plaats van je verlanglijstje te zetten. Het moet immers gezegd dat deze bestemming niet voor niets sinds jaar en dag kan rekenen op een geweldige populariteit. Je hebt Kenia dan ook niet gezien zonder ervoor te hebben gekozen om een safari naar deze geweldige bestemming te ondernemen. 

Voor meer informatie ga je naar Afrikasafari.nl.

Posts created 38

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top