qompassie.nl

Duurzame interieur gids: Het vloerkleed

Vrijwel Iedereen probeert meer duurzaam te zijn de laatste tijd, en dit betekend ook dat wanneer we meubels uitzoeken, dat deze duurzaam zijn en dus zo lang mogelijk meegaan. Maar natuurlijk wel zonder in te leveren op stijl. Vloerkleden voegen kleur en stijl toe aan een kamer, maar het speelt ook een belangrijke rol bij het beschermen van je vloerbedekking. Daar bovenop hebben vloerkleden het het zwaarst te verduren in elk huis, en vaak een van de eerste plekken waar vuil en verkeer zichtbaar zijn. Daarom bespreken we in deze blogpost hoe je het beste duurzaam kan winkelen voor een vloerkleed. We behandelen alles van materiaalkeuze tot grootte en vorm. Dus of je nu op zoek bent naar een nieuw tapijt voor je huis of gewoon meer wilt weten over het onderhoud van een vloerkleed, lees verder!

Welke soorten vloerkleden zijn het meest duurzaam

Voor de duurzaamheid van een tapijt moet met een aantal zaken rekening worden gehouden. Het eerste is het type tapijt. Sommige materialen zijn duurzamer dan andere, en sommige vormen en maten houden ook beter stand dan andere.

Hier zijn enkele tips voor het kiezen van een duurzaam tapijt:

  • Kies een vloerkleed gemaakt van natuurlijke vezels zoals wol of katoen. Deze zijn duurzamer dan synthetische vezels en gaan langer mee.
  • Zoek naar tapijten met een lage poolhoogte. Hoe minder vezels er wegslijten, hoe langer het tapijt meegaat.
  • Vermijd tapijten met ingewikkelde ontwerpen of veel franjes, want die kunnen sneller beschadigen.
  • Kies voor een rechthoekig tapijt in plaats van een rond tapijt. Rond vloerkleden hebben de neiging sneller te verslijten omdat de randen vaak minder stevig zijn.
  • Zorg ervoor dat het tapijt groot genoeg is voor de ruimte. Op een te klein tapijt zal meer gelopen worden en het zal sneller slijten.

Een tapijt duurzaam opbergen

Als je eenmaal het perfecte vloerkleed hebt gevonden, is het belangrijk om het op te bergen op een manier die het beschermt tegen beschadiging. Hier zijn enkele tips:

  • Als je het tapijt niet gebruikt, rol het dan op en bewaar het op een droge plaats. Zo voorkom je dat het beschadigd raakt of gaat schimmelen.
  • Als je het tapijt voor langere tijd moet opbergen, doe het dan in een ademende zak of bak, zoals een katoenen kussensloop of een waszak van gaas . Zo voorkom je dat het tapijt stoffig wordt of gaat schimmelen.
  • Bewaar een tapijt nooit in direct zonlicht, want dat kan de kleuren doen verbleken en de vezels beschadigen.
  • Berg tapijten met franjes zorgvuldig op, zodat ze niet in de knoop raken.

Dat was het dan, alles wat je moet weten om op een duurzame manier je huis te decoreren met een vloerkleed! Bedankt voor het lezen en veel plezier met het shoppen voor een vloerkleed.

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top