De verschillen tussen VC verwarming en infrarood verwarming

De verschillen tussen VC verwarming en infrarood verwarming

De kosten van de energierekening zijn hoger dan ooit. Aangezien het huis verwarmen een aanzienlijk onderdeel is van de energierekening is het dus ook slim om op zoek te gaan naar andere vormen van verwarmen. Een van de beste manieren om te besparen op je energierekening is om over te stappen op een verwarming die wordt aangestuurd middels elektriciteit. De kosten van elektriciteit zijn namelijk veel lager dan de kosten van aardgas. Een infrarood verwarming is dan ook een logische keus om te besparen op je energierekening. Maar wat zijn nu precies de belangrijkste verschillen tussen een cv verwarming en een infrarood verwarming? Dit leggen we je vandaag uit. 

De werking van een infrarood verwarming is anders ten opzichte van een cv verwarming

Een van de grootste verschillen tussen een cv verwarming en een infrarood verwarming is het werkingsprincipe. Een cv verwarming verwarmt aan de hand van haar radiatoren de lucht in je huis. Hierdoor zal dus de binnentemperatuur van je woning stijgen waardoor je het lekker warm krijgt. Infrarood verwarming daarentegen verwarmt de objecten en mensen in je woning aan de hand van een infrarood paneel die je op verschillende plekken in huis kunt installeren. Dit heeft tot gevolg dat je met een infrarood verwarming veel efficiënter verwarmd dan met een cv verwarming. Bovendien blijft de lucht in je huis een stuk schoner en aangenamer wat goed is voor de gezondheid. 

Het verschil in kosten tussen een infrarood verwarming en een cv verwarming

De installatiekosten van een cv verwarming zijn vaak relatief goedkoper. Echter zijn de operationele kosten stukken hoger. Dit geldt nu al helemaal aangezien de laatste tijd de kosten voor aardgas flink zijn gestegen. Als je dus nu je woning verwarmt aan de hand van een cv verwarming, dan heb je dit vast gemerkt in je portemonnee. Bij een infrarood verwarming zijn de aanschafkosten hoger, maar de operationele kosten lager. Dit komt doordat een infrarood verwarming werkt op basis van elektriciteit. De kosten van elektriciteit zijn lager en dus zul je op de lange termijn kosten besparen. Dit is ook een van de voornaamste redenen voor mensen om over te stappen. 

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top