Alles wat je moet weten over het rijden in een elektrische auto

We weten inmiddels al een aantal dingen over de elektrische auto: beter voor het milieu, het is een hele stille auto en ze zijn over het algemeen duurder dan een benzineauto. Maar waarom is het rijden in een elektrische auto beter voor het milieu dan rijden in een benzineauto? En is een elektrische auto echt duurder? Wij hebben het voor je uitgezocht en lichten dit hieronder voor je toe. 

Elektrische auto: duurder?

Elektrische auto’s zijn inderdaad duurder als je ze aanschaft dan een benzineauto. Wat een leuke keerzijde is, is dat je een stuk minder onderhoudskosten hebt als je in een elektrische auto rijdt. Dat komt omdat een deze auto’s geen verbrandingsmotor hebben. Benzineauto’s hebben wel een verbrandingsmotor en deze motor bevat bewegende delen. De bewegende delen kunnen zorgen voor slijtage in de motor, waardoor de onderdelen vervangen moeten worden. Deze onderdelen zijn vaak niet goedkoop. Bij een elektrische auto is dit zeker niet het geval. De aanschaf is misschien duurder, maar vervolgens zijn de onderhoudskosten dus lager. 

Elektrische auto: milieubewuster?

Een elektrische auto is milieubewuster dan een benzineauto. Dat komt omdat een elektrische auto rijdt op elektriciteit en niet op benzine. Benzineauto’s stoten veel CO2 uit en dat is een groot probleem. CO2 is namelijk een grote oorzaak van de opwarming van de aarde. De opwarming van de aarde heeft negatieve gevolgen voor mens, dier en natuur. IJskappen zullen smelten, de zeespiegel zal stijgen en daardoor zullen we onder andere last krijgen van hevigere weersomstandigheden. Denk hierbij aan strengere winters, maar ook hele warme zomers. Een elektrische auto leasen heeft daarom zo zijn voordelen. Vooral als je een steentje wil bijdragen aan een beter milieu. Je draagt in ieder geval bij aan een minder grote uitstoot van CO2, en dat moet zoals hierboven ook al beschreven is Bekijk het aanbod van de verschillende soorten elektrische auto’s hier: https://www.zakelijkelektrischleasen.nl/

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top