Sieraden

Alles over armbanden

Niet meer uit de hedendaagse mode weg te denken, de armband.

Maar dit sieraad werd als eerste al ontdekt door archeologen 7000 jaar voor Christus. De materialen voor de eerste armbanden waren dunne stokjes, gras en zelfs schelpen. Zodra de mens materialen gingen gebruiken zoals ijzer, brons, zilver en goud werden deze toegepast aan het ontwerpen van de sieraden.Toen ze edelstenen gingen gebruiken werd het meer een sieraad dat een status aantoonde.

Nu

Er zijn veel trends dit jaar voor de armband en een ervan is hoe meer hoe beter!

Het liefst in een combinatie van verschillende materialen en lekker opvallend. Ook mogen er bedeltjes bij betrokken zijn. Er worden allerlei verschillende mogelijkheden gezien in de modeshows voor dit jaar.

Ondanks de mode invloeden van de laatste decennia voor armbanden, tegenwoordig kiest men vaker voor een stijl die bij de persoon past. Een soort statement sieraad.

Tip: Armband kopen? Armbandjes bestellen goedkoop online

Handsieraad

Een handsieraad is een armband die verbonden is met een ring aan de vinger. Dit wordt veel gezien in de trends van 2022. Het kan heel subtiel zijn. Maar het is ook mogelijk om met een handsieraad een hele hand lekker uit te dossen. Voor de ring wordt meestal de middelvinger gebruikt zodat het sieraad in het midden valt en zo een evenwichtig geheel vormt.

De man

Sieraden voor mannen mogen niet ontbreken. Lekker stoer met leer en staal. Ook kralen gemaakt van hout of metaal worden veel gezien in de huidige tijd. Een man met sieraden wordt zeker geaccepteerd en soms ook bewonderd. Maar het moet vooral wel mannelijk blijven met bepaalde kleuren zoals grijs, zwart en bruin.

Sentimentele redenen

Ook heeft met soms voor sentimentele redenen een bepaald sieraad. Het kan van een overleden familielid of geliefde geweest zijn. Men ziet ook veel sieraden met een inspireerde quote of  met een tekst gegraveerd.

Nog meer toffe armbanden en verkooppunt:

– Mooie maar goedkope gouden armbandjes (voor dames)

– Gouden / zilveren slaven armbanden dames (o.a. hol)

– Zilveren (schakel) armbandjes voor dames

Niet alleen als ‘sieraad’

Voor sommige mensen zit er veel meer achter een armband dan een trend. Er zijn mensen met levensgevaarlijke allergieën voor medicijnen of met bepaalde ziektes. Om de hulpgevers de juiste informatie te geven in het geval dat de drager van de armband buiten bewust is zijn er speciale armbanden. Deze medische of SOS i.d. armbanden waren altijd maar een noodzaak. De laatste paar jaren worden ze meer modieus en aan trends onderhevig. Ze zijn er voor volwassenen en kinderen.

Posts created 39

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top