cv-ketel reparatie

Cv- ketel reparatie: kosten en info 

Er kunnen verschillende problemen zijn aan je cv ketel. Denk bijvoorbeeld aan een cv-ketel die water lekt, geen warm water levert, uitvalt of veel lawaai maakt. Soms is het alleen nodig om de ketel te ontluchten. Bij grotere problemen is het handig om je verwarming te laten repareren door een monteur. In dit artikel lees je alles over het laten repareren van je cv-ketel, en de bijbehorende kosten.

Wat kan er aan de hand zijn met je cv-ketel? 

Er zijn allerlei problemen die kunnen voorkomen met je cv ketel. 

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er iets mis is met de installatie of dat je last hebt van een storing. Ook kan je cv-ketel zodanig verouderd zijn dat je hem volledig moet laten vervangen. Soms zijn er ook bepaalde onderdelen van de cv-ketel stuk, zoals het overdrukventiel, de waterdrukmeter, de ontsteker of het expansievat. In dat geval moet alleen het onderdeel vervangen worden. 

De kosten voor een cv-ketel reparatie 

De voorrijkosten van een cv-ketel installateur liggen gemiddeld rond de 45 euro per uur overdag. Bij spoedgevallen ‘s nachts betaal je 80 euro per uur voor de voorrijkosten. Het gemiddelde uurtarief van de installateur kan variëren tussen de 55 en 75 euro per uur. 


De prijzen die je betaalt voor de reparatie van je cv-ketel, zijn afhankelijk van het probleem, en van welk onderdeel er vervangen moet worden. Ieder materiaal heeft en onderdeel namelijk zijn eigen kostprijs. 

Prijzen per onderdeel


Een reparatie die vaak voorkomt, is bijvoorbeeld een het vervangen van het expansievat. Gemiddeld kost dit rond de 150 euro. 


Een kapotte ontsteker komt daarnaast ook vaak voor. De kosten door het vervangen van de ontsteker liggen rond de 125 euro. 


Door het vervangen van een driewegklep betaal je bijvoorbeeld gemiddeld 60 euro. Als je motor 3 wegklep of klokthermostaat moet worden vervangen betaal je gemiddeld 80 euro. Een overdrukventiel of waterdrukmeter vervangen kost rond de 80 euro. 

Cv-ketel reparatie prijzen 2022

Cv-ketel onderdelenPrijzen gemiddeld
Expansievat€150,-
Driewegklep€60,-
Motor 3 weg klep€80,-
Circulatiepomp€300,-
Ventilator€250,-
Brander€160,-
Ontsteker€125,-
Warmtewisselaar€700,-
Waterdrukmeter€50,-
Overdrukventiel€50,-
Klokthermostaat€80,-
Slimme thermostaat€250,-

Bron: https://verwarminggids.be/

Posts created 53

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top